Terug naar overzicht
Transport Palletiser

In opdracht van Roboxis Packaging BV te Barneveld werd op zaterdag 1 oktober een gloednieuw palletiseersysteem getransporteerd naar de afnemer van de machine in het oosten van het land. De machinelijn kan geheel automatisch doosjes die gevuld zijn met een bepaald produkt in een grote doos of krat stapelen. Daarbij kan de machine die dozen of kratten geheel automatisch op pallets stapelen. Al met al waren 2 huifgesloten opleggers, een semidieplader met 110 tonmeter kraan en een bakwagen nodig om de complete machinelijn te vervoeren. Teneinde bij de afnemer zoveel mogelijk stilstand te voorkomen werden deze transporten op zaterdag gepland. De tot dan gebruikte lijn werd  mee retour genomen.

 

Het grootste deel van het palletiseersysteem heeft een omvang van (LxBxH) 10x3,5x3m en weegt ± 5 ton. Met behulp van intern transportmaterieel wordt begonnen met dit deel naar buiten te rijden.....

.....en terwijl de Scania trekker met 110 tonmeter Palfinger kraan inmiddels klaar staat......

.....wordt de machine verder naar buiten gebracht en aangehaakt om te hijsen.

Omdat het machinedeel 3½ meter breed is, wordt er voor gezorgd dat aan beide zijden van de semidieplader de machine evenveel oversteekt.

Na het vastzetten van de lading, het aanbrengen van breedteborden en zwaailampen, is het convooi klaar om te rijden.

Op de plaats van bestemming van hetzelfde laken een pak, nu van buiten naar binnen.....

.....daar nog met behulp van de heftruck, de robotarmen bevestigen en klaar is Kees. In de dagen daarna tenslotte wordt de machinelijn geheel afgemonteerd door de leverancier.

  Voor transportbedrijf GL de Haan "een eitje"

Transportbedrijf G.L. de Haan

Tabaksplanter 1
3861 SH Nijkerk
T 033 2456279